top of page
  • heesvank

Uitstel is niet meer mogelijk, we gaan naar Keulen

Bijgewerkt op: 7 apr.


Dit zijn foto's van eerdere bezoeken o.a. een bezoek in Keulen en bezoek van een eerdere opname in Antwerpen.


Chemo geen optie meer

Gisteren was het zover, ik dacht dat ik van Margreet de uitslagen van de gesprekken met de arts zou krijgen, in hoeverre het doorzetten van een chemobehandeling nog mogelijk is. In mijn eigen gedachten, op basis van de klachten die Margreet momenteel ervaart, dacht ik de chemo zal wel geen optie meer zijn en dat betekent dat we naar Keulen over zullen gaan.


Opnieuw opname in het ziekenhuis

Het contact met Margreet liep echter totaal anders dan verwacht. Ik kreeg een aaneenschakeling van nieuwe berichten. Ten eerste bleek de dag ervoor in de late avond Margreet al te zijn opgenomen met nieuwe klachten (o.a. zeer hoge bloeddruk, duizelingen en opgezwollenheid) in het ziekenhuis van Antwerpen.

Ze moest dus niet een artsbezoek ondergaan, maar de artsen konden plotseling door deze omstandigheid naar haar toe komen. Ze is door de opname via de spoedeisende hulp door vele artsen gezien, er is gekeken naar haar longen, nieren en lever. Tevens heeft haar oncoloog haar bezocht dezelfde avond al.


Heftig nieuws over de staat van het lichaam

Gisteren kregen Margreet en Kurt verdrietig nieuws te horen. Haar lichaam is niet goed genoeg voor de chemobehandelingen, maar het lichaam is het ook aan het opgeven. Ze heeft te horen gekregen dat ze stervende is.

Margreet en Kurt hebben op basis van dit nieuws besloten dat langer wachten met de dendritische celtherapie niet meer mogelijk is. Ze hebben een aanvraag ingediend bij het IOKZ. Dit betekent dat we gisteren besloten hebben met elkaar voor een week naar Keulen te gaan en Margreet en Kurt te ondersteunen bij deze behandeling. Margreet probeert in de tussentijd zo goed mogelijk op te knappen en te rusten, zodat ze deze behandeling zo goed mogelijk aan kan.


Persoonlijk gevoel van onmacht

Het liefst zou ik haar direct willen bezoeken en haar een grote knuffel geven, ook al moeten we hiervoor twee uur en langer rijden. Helaas is dit nu niet het juiste voor Margreet te doen. Zij heeft behoefte aan rust en opknaptijd, zodat ze een zo goed mogelijke uitgangspositie heeft voor de nieuwe behandelingen. Deze zullen wellicht weer nieuwe impact hebben.

Het voelt voor ons als de laatste strohalm waar we aan vastgrijpen en hopen dat deze behandeling Margreet kan ondersteunen. De klok tikt en tegelijkertijd kunnen we op dit moment vanuit Nederland niet veel doen, athans zo voelt het. Het regelen van het appartement dat we benodigd hebben en het schrijven van deze blog voelt als te veel afstand.

Het is daarom heel fijn volgende week in ieder geval bij elkaar te kunnen zijn. Met elkaar deze moeilijke tijd proberen zo fijn mogelijk te maken, binnen de wensen die Margreet met name heeft. Het is haar tijd en zij staat centraal. Het zou zo geweldig zijn als deze behandeling kan aanslaan en we op deze manier meer tijd krijgen met elkaar door te brengen. We gaan er uiteraard met zijn allen voor.


Financiën voor de behandeling

Van familie kunnen we geld lenen, nu we nog niet het gehele bedrag hebben kunnen ophalen benodigd voor deze behandelingen. Uiteraard hopen we Margreet en Kurt met zo weinig mogelijk schuld door deze periode heen te slepen. Met ons gezin doen daarom onze best met alle acties aandacht te blijven vragen voor hulp en financiën voor Margreet.

We hebben nieuwe ideeën voor het inzamelen van sponsorgelden voor Margreet. Zo zijn we bezig met de organistatie van een sponsorloop op 25 mei. We willen met bedrukte truien gaan lopen voor meer bekendheid. We denken aan een kaartenactie, een veiling en sponsordiner. Uiteraard kunnen we niet alles tegelijk. Dus het blijft stap voor stap werken. De eerst volgende stap is op zondag vertrekken naar Keulen voor de nieuwe behandeling en zien hoe dit aan gaat slaan.

163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Margreet & Kurt zijn thuis

Vandaag is Margreet ‘thuis’ gekomen in Antwerpen. We hebben de reis andersom weer gemaakt. Het is raar de reis te maken zonder dat Margreet bij ons in de auto zit. Ik laad voor de vierde keer bij Fast

Comentarios


bottom of page