top of page
  • heesvank

Margreet & Kurt zijn thuis

Vandaag is Margreet ‘thuis’ gekomen in Antwerpen. We hebben de reis andersom weer gemaakt. Het is raar de reis te maken zonder dat Margreet bij ons in de auto zit. Ik laad voor de vierde keer bij Fastned Düren op, 3x met Margreet en nu zit ze niet bij mij in de auto.


Margreet wordt gereden door onze internationale hulporganisatie repatriëring van de verzekering, Dela. We mogen achter de auto aan rijden, maar aangezien wij elektrische auto’s hebben, waarvan de Mini geregeld bijgeladen dient te worden, rijden we niet met elkaar.


Morgen hebben we een gesprek en intake met de begrafenisondernemer Eugene Timmermans. Zien we Margreet weer én proberen we zoveel mogelijk te gaan regelen voor de ‘laatste’ groet aan Margreet en haar leven nog een keer te vieren in een samenzijn.


Even later staan we ook weer in het huis van Margreet en Kurt, het is hetzelfde en toch ook weer niet. Je ziet Margreet niet meer op haar vertrouwde bank zitten. Als je langs de kapstok loopt zie je haar schoenen in een rijtje naast elkaar staan.


Kurt komt ook voor het eerst thuis zonder Margreet. Hij wil Margreet wel graag bij hem hebben. Morgen na de balseming zal Margreet waarschijnlijk echt thuis gebracht worden en in de huiskamer worden opgebaard. Als ze gecremeerd is, zal ze ook mee naar huis gaan met Kurt.


Het is fijn weer in vertrouwde plaats te zijn. We gaan eten in K. Zappos een restaurantje waar we geregeld zijn gaan eten met Margreet en Kurt. In dit restaurant hebben we ook gegeten toen we als hele gezin voor het eerst en laatst bij elkaar zijn geweest. Als toetje neem ik nog een keer appeltaart zonder ijs, dat hadden Margreet en ik allebei de laatste keer dat we hier aten. Als ik een bekende ober zie, vraag ik me af of hij nu een idee heeft dat Margreet gestorven is. Zeker omdat Kurt nu alleen tegenover ons zit. Ik vermoed van wel, maar zeker weten doe ik het niet. We zullen hier nog wel vaker komen, alleen dan nooit meer samen met Margreet. Het blijft nog een vreemde en onwerkelijke gewaarwording. Dat zal ook nog wel even zo zijn.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page